Snabbare internet i Norrbotten

Snabbare internet i Norrbotten

2019-04-25 03:25

Den ledande aktören inom internetutbyte i Norden, Netnod storsatsar i Norrbotten genom ett samarbete med IT Norrbotten. Med Netnod IX LuleÄ kan tjÀnsteleverantörer och operatörer utbyta internettrafik lokalt i LuleÄ istÀllet för att gÄ via södra Sverige. Det möjliggör att svarstiderna kortas för internettrafiken i hela Norrbotten vilket leder till att norrbottningarna bÄde företagare och privatpersoner, kan fÄ förbÀttrad kvalitet och snabbare internet.

– För Norrbottens utveckling Ă€r det viktigt att nĂ€ringsliv, medborgare och forskning/utbildning har de bĂ€sta digitala förutsĂ€ttningarna, sĂ€ger Tomas Sundström VD, IT Norrbotten.

– Satsningen innebĂ€r en grund för ett utvecklat tĂ€nk rörande sĂ€kerhet och tillgĂ€nglighet för digital information, i hĂ€ndelse av oönskade hĂ€ndelser som stressar samhĂ€llet. IT Norrbottens roll Ă€r att möjliggöra och tillgĂ€ngliggöra sĂ€kra digitala kommunikationer. Genom satsningen tillsammans med Netnod gör vi vĂ€rlden lite nĂ€rmare och Norrbotten en del av densamma, avslutar Tomas Sundström.

Netnod och IT Norrbotten arbetar nu för att sÄ mÄnga tjÀnsteleverantörer och operatörer som möjligt ska ansluta sig till utbytespunkten Netnod IX LuleÄ. 

– Vi glada att kunna erbjuda vĂ„ra kunder mer möjligheter kring var och hur de utbyter trafik, sĂ€ger Lars Michael JogbĂ€ck, VD, Netnod.