Om Oss

NÀtet förvaltas och utvecklas av IT Norrbotten pÄ uppdrag av Norrbottens 14 kommuner.

IT Norrbotten erbjuder ett av Europas största öppna fiberbaserade höghastighetsnÀt till nÀringsliv och offentlig service. Vi frÀmjar utvecklingen av nÀt som klarar högt stÀllda krav pÄ kapacitet och kvalitet, samt som tar hÀnsyn till olika aktörers behov:

  • Bredbandsoperatörer som vill hyra svartfiber för att bygga egna nĂ€t.
  • TjĂ€nsteleverantörer som vill fĂ„ tillgĂ„ng till ett aktivt bredbandsnĂ€t med anslutna anvĂ€ndare.
  • Mobiloperatörer som behöver fiber för att kunna bygga ut mobilt bredband.
  • SamhĂ€llsaktörer (stat, myndigheter, kommuner, landsting) som vill kommunicera med och erbjuda e-tjĂ€nster till sĂ„vĂ€l privatpersoner som företag.
quote icon
Vi frÀmjar utvecklingen av nÀt som klarar högt stÀllda krav pÄ kapacitet och kvalitet.

AffÀrsidé

IT Norrbotten ska möjliggöra och tillgÀngliggöra digital infrastruktur, för ökad tillvÀxt och digital delaktighet i Norrbotten.

AffÀrsidén handlar kort och gott om att tillgÀngliggöra uppkoppling avseende anslutningen i sig men Àven att anslutningen Àr tillgÀnglig ur ett kvalitativt och sÀkert sÀtt. Det vi tillgÀngliggör ska sen i sin tur möjliggöra tillvÀxt genom digitalisering, varför det Àr a och o att vi Ästadkommer digital delaktighet.

Historik och Àgare

Informationsteknik i Norrbotten AB, IT Norrbotten, bildades 1996 i syfte att vara en utvecklingsmotor för spjutspetsteknologi och affÀrsdrivande IT-projekt i Norrbotten. Bakom initiativet stod det regionala nÀringslivet, kommunerna i Norrbotten och Region Norrbotten tillsammans med LÀnsstyrelsen i Norrbotten och LuleÄ tekniska universitet.

Idag Àr bolagets huvuduppgift att förvalta, utveckla och tillhandahÄlla lÀnsgemensam IT-infrastruktur i Norrbotten. Sedan vÄren 2005 Àgs bolaget av Norrbottens 14 kommuner samt Region Norrbotten.

Vill du lÀsa vÄr integritespolicy sÄ hittar du den hÀr.

Integritetspolicy

LÀs vÄra Àgardirektiv hÀr.

Ägardirektiv

LÀs mer om vÄrt miljöarbete hÀr.

Miljöpolicy

Styrelse och personal.

Styrelse

Personal

Make progress possible


Kontakt
IT Norrbotten Boden Business Park TeknikvÀgen 3, 961 50 Boden
+46 921-690 10  info@itnorrbotten.se