IT Norrbotten byter vd vid årsskiftet

IT Norrbotten byter vd vid årsskiftet

2018-06-01 10:00

IT Norrbotten har under många år drivit IT-frågor för Norrbottens invånare och företag, exempelvis bredbandsutbyggnaden och digitala trygghetslarm. IT Norrbotten har också arbetat för att skapa konkurrens i Norrbotten gällande både telefoni, mobilt bredband och internationell datakommunikation.

Den 1 januari 2019 byter IT Norrbotten vd. Nuvarande vd Tony Blomqvist går i pension efter 13 framgångsrika år på bolaget. Ny vd för IT Norrbotten blir Tomas Sundström som i dag är vd för Lunet.
– Under många år har vi arbetat utifrån mottot ”Norrbotten är en del av världen. Världen är en del av Norrbotten.” Vi måste även framöver våga vara en utmanare både nationellt och internationellt. Därför känns det nu bra att överlämna stafettpinnen till Tomas i samband med min pensionsavgång vid årsskiftet, säger Tony Blomqvist.

Tomas Sundström kommer kliva in som vice vd på IT Norrbotten från och med 1 oktober och tar sedan över rollen som vd vid årsskiftet.
– Det ska bli en riktigt spännande, intressant och rolig utmaning att jobba strategiskt och operativt med infrastruktur och digitalisering på en regional nivå, säger Tomas Sundström, tillträdande vd på IT Norrbotten.

Tomas Sundström har de senaste 20 åren varit ansvarig för att bygga upp och driva Luleås fiberinfrastruktur. Operatörsrollen hos Lunet, har gett honom en djup erfarenhet av bredband och vad betydelsen tillgången till digital kommunikation har för människor, samhället och näringslivet.
– Jag drivs av att skapa hållbara resultat, att utveckla och överföra kompetens och att i samverkan åstadkomma bestående nytta. Min ambition är att tillsammans med IT Norrbottens personal, kommunerna och regionen som ägare samt övriga partners fortsätta utveckla den samverkansresa som påbörjats inom Norrbotten. Norrbotten är en central del i den digitala världen, säger Tomas Sundström.

Luleås kommunalråd Niklas Nordström är styrelseordförande i IT Norrbotten. Han ser tillbaka på en lång tid av kontinuerlig utveckling för Norrbotten.
– Vi tackar Tony Blomqvist för en mycket framgångsrik tid som vd. Bolaget är en av de mest centrala aktörerna för tillväxt och utveckling i Norrbotten och det är mycket tack vare Tonys arbete, säger Niklas Nordström.

Han välkomnar också tillträdande vd:n Tomas Sundström välkommen.
– Med Tomas får vi en mycket bra resurs som kan branschen och länet väl. Han kommer fortsätta utveckla bolaget för att säkerställa att Norrbotten ligger i framkant så att hushåll, näringsliv och offentlig sektor kan möta digitaliseringen och främja tillväxt, säger Niklas Nordström.